بازدید 116
0

محمد علیزاده برمی، مدیر عامل و رئیس هیئت مدیره شرکت صنعت‌کاران برمی

محمد علیزاده برمی، مدیر عامل و رئیس هیئت مدیره شرکت صنعت‌کاران برمی

واردات جنس مشابه ساخت داخل طبق قانون باید متوقف شود

شرکت صنعت‌کارارن برمی از چه زمانی و در چه زمینه‌ای فعالیت خود را آغاز کرد؟

من کارم را از سال 3713 در زمینه خودروهای سنگین –کامیون و اتوبوس- آغاز کردم. تا سال 6913 در لیلاند قبل از انقلاب و شهاب خودرو مشغول به کار بودم و می‌توان گفت که بنیانگذار ساخت ماشین‌آلات خدمات شهری در آنجا هستم. در واقع من بنیانگذار اولین ماشین آتش‌نشانی، اولین ماشین لجن‌کش، اولین زباله‌کش که مربوط به شهرداری است هستم. پس از انقلاب کارها توسعه پیدا کرد، تولید کمی بالا رفت و در کنار کارم در سال 63 شرکتی زدم به نام سنگین‌کار که موسس آن بودم. در سال 1378 از شریک خود جدا شدم و نام شرکت را به صنعت کاران برمی تغییر دادم. به سختی و با وجود تمامی مشکلات موجود کار می‌کنم و با تلاش‌هایی که کردیم از صفر تا صد ماشین‌های آتش‌نشانی را داخلی کردیم و تمامی استانداردهای لازم را نیز گرفتیم. در نظر داشته باشید که این مساله خود موجب عدم خروج ارز از کشور عزیزمان می شود.

مطلع شدیم که در بخش آموزش نیز اقداماتی داشتید، در خصوص نحوه فعالیت‌تان در زمینه آموزش بفرمایید.

ما در محیط کار بحث آموزش را داریم و اگر لازم باشد و جوانان مستعد بخواهند که خارج از کشور به تحصیل خود ادامه دهند هزینه‌ها را تقبل می‌کنیم و تلاش می‌کنیم که هرکدام از این جوانان در رشته‌های خود (تراشکاری، برق، آهنگری، رنگ و … )فنی بار بیایند. امیدوارم که جوانان ما نیز قدرشناس باشند و ما را الگو قرار دهند و حتی بهتر از ما کار کنند. در نظر داشته باشید که افراد و جوانانی را که در این زمینه تربیت کردیم برای جامعه بسیار مفید واقع خواهند شد.

آیا با برندهای خارجی کار می‌کنید؟ نظرتان را در این باره بگویید.

ما اعتقاد داریم اگر استاندارد در کارهایمان رعایت شود هیچ تفاوتی از نظر کیفیت با کالای خارجی نداریم. به عنوان مثال ما و دوستانمان در ایران بیست سال است که شاتر یا همان کرکره‌های آلومینیومی را با کیفیت بسیار خوبی تولید می‌کنیم. اینکه برخی می‌گویند ما باید برخی از تجهیزات مانند شاتر را از خارج وارد کنیم موجب ناراحتی و اندوه من می‌شود؛ چرا که با وجود این همه توانمندی و جوان بیکار لزومی به واردات، آن هم برای تجهیزاتی که در داخل قادر به تولید آن هستیم نمی‌بینم. دوست دارم تا آنجایی که می‌توانم ساختاری در حد استاندارد در کشورم پیاده کنم. در نظر داشته باشد که ما تولید می‌کنیم و چند برابر نمونه خارجی گارانتی می‌دهیم.

در ایران بازار هدفتان را چه بخش‌هایی تشکیل می‌دهند؟

به این خاطر که ایران شهر و شهرک بسیار دارد بازار بسیار خوبی دارد و این نیاز وجود دارد که از داخل تامین شود، با وجود آن بسیاری در تلاشند که به ناحق این حق را از تولید کنندگان داخلی بگیرند. به نظر من باید اول بازار خودمان را تامین کنیم و پس از آن برای کارهای فرامرزی باید سیاست‌های دولت در قبال کشورهای همسایه را مورد توجه قرار دهیم. به عنوان مثال در مورد کشور عراق سیاست‌ها را دنبال می‌کنیم. در حال حاضر نیز مکاتباتی با این کشور داریم و در تلاشیم که به بازار این کشور ورود کنیم.در نظر داشته باشید که در در نهایت باید ابتدا بازار داخلی را تامین کنیم و پس از آن به فکر ورود به بازارهای خارجی و صادرات باشیم.

در بازار ایران با چه مشکلاتی روبه‌رو هستید که راه را برای پیشرفت شما و هم‌قطارانتان ناهموار می‌کند؟

من خودم با چنگ و دندان این صنعت را تا به اینجا رساندم. سال‌ها است که می‌خواهم نردبان‌های بلند را در کنار کار خود داشته باشم، چرا که ما این همه برج بلند داریم و این برای ما یک نیاز است. متاسفانه خریداران ما علاقه‌ای به خرید داخلی ندارند. خریداران ما که اکثرا شهرداری‌ها هستند و باید از طریق شرکت‌های سازنده (شرکت‌های تولیدی)خرید خود را انجام دهند که به تبع آن بتوان تکنولوژی را نیز در کنار خرید وارد کشور کرد. شرکت‌ها بیشتر می‌خواهند از طریق شرکت‌های کاغذی، دفترهایی که نمایندگی دارند و متاسفانه هیچ خدمات پس از فروشی نمی‌دهند، نیاز خود را تامین کنند. در نظر داشته باشید که ماشین‌های مورد استفاده خیلی گران قیمت هستند و بخشی از آن داخی و بخشی از آن خارجی است، اما اینکه کل آن از خارج تامین شود به هیچ عنوان پذیرفتنی نیست. این مساله باید از سوی رسانه‌ها برجسته شود. خلایی که وجود دارد همان نردبان‌های بلند است که شاسی آن در ایران موچود است. در واقع تنها کیت باید وارد شود و من چهل سال قبل این کار را کرده‌ام. متاسفانه ما در حال حاضر دنبال کاری هستیم که چهل سال پیش آن را انجام داده‌ایم. اینگونه ارز از کشور خارج می‌شود و با شرایطی که در حال حاضر بر کشور حاکم است می‌توانیم ارز را در جاهای بهتری هزینه کنیم.

برخی معتقدند که کالای ایرانی نسبت به کالای خارجی از کیفیت پایین‌تری برخوردار است و با این بهانه به خرید کالای خارجی روی می‌‌آورند، نظر شما در این خصوص چیست؟

در نظر داشته باشید که استاندارد زبان مشترک مصرف‌کننده و سازنده است و یک کالا که در ساختش استانداردهای لازم رعایت شده است در همه جای دنیا از شرایط یکسانی برخوردار است. متاسفانه همیشه داغ بی‌کیفیتی را بر پیشانی ما می‌زنند. ما وقتی این‌همه زیرساخت داریم آیا سر هم کردن و جوش دادن چند فلز تا این حد مشکل است؟ این‌ها تماما بهانه‌ای است برای خرید خارجی.نزدیک به شصت سال است که شبانه روز کار می‌کنم و موسس چند موسسه و انجمن از جمله انجمن سازندگان صنعتی ایران، انجمن سازندگان تجهیزات صنعتی خوردرو هستم و چیزی حدود پانصد کارخانه زیرمجموعه انجمن‌هایی است که من موسس آن بودم. چطور می‌شود من که پیشکسوت و کارآفرین نمونه هستم حرفم خریدار ندارد و کسیکه هیچ اطلاعی از شرایط ندارد تصمیم به واردات کالای خارجی می‌گیرند! کسانیکه کالای خارجی می‌خرند علاقه‌ندارند حتی به ما نگاه کنند و هرچه بتوانند تو سر جنس ایرانی می‌زنند.

حرف آخر…

بودجه کشور دست کسانی است که خرید می‌کنند و این خرید باید به گونه‌ای باشد که گفتار رهبری که در سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل هستیم عملیاتی شود. برخی باورشان نشده است که هنوز در ایران آنقدر پول نیست که همه چیز را از خارج بخریم. باید قوانینی که از سوی دولت وضع می‌شود به درستی و بی هیچ کم و کاستی اجرا شود. جنس مشابه ساخت داخل طبق قانون نباید از خارج وارد شود و جلوی واردات اینگونه اجناس باید گرفته شود. دولت ابزار در دست دارد و می‌تواند جنس را از گمرک ترخیص نکند. مهم این است که به عنوان یک ایرانی این باور را داشته باشیم که خودمان باید کشور خود را بسازیم.

اشتراک گذاری

دنبال کنید نوشته شده توسط:

ایران آلارم

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *