بازدید 158
0

دید از میان دود با تصویر ساز های حرارتی

شکی وجود ندارد که استفاده از تصویر ساز های حرارتی (TI) می تواند جان افراد زیادی را نجات دهد. وسعت دادن میدان دید و کمک به دیدن بهتر باعث کاهش زمان جست و جو و نجات بهتر و سریع تر قربانیان گیر کرده در زیر آوار می شود. اولین و ابتدایی ترین مزیت استفاده از تصویر ساز های حرارتی ارتقای امنیت و ایمنی خود آتش نشان است. با افزایش میدان دید آتش نشان، ایمنی او نیز به میزان قابل ملاحظه ای افزایش پیدا می کند.
انواع مختلفی از تصویرگر امروزه در بازار موجود هستند که شامل تصویرگر حرارتی دستی که بالاترین تکنولوژی را دارند و وزنشان کمتر از یک کیلوگرم است گرفته تا سیستم رنگ دهی پیشرفته و وضوع و کیفیت تصویر ارتقا داده شده. با افزایش استقبال از این محصول در سازمان های آتش نشانی متعدد، تولید کنندگان این تصویر ساز ها نیز به دنبال ارتقا و پیشرفت دادن محصولات خود هستند. بیایید به تکنولوژی نهفته در این تصویر ساز ها نگاهی بیندازیم.

تکنولوژی تصویرسازی حرارتی

هر جسمی با دمای مشخص، طول موج مشخصی از نور فروسرخ را ساطع می کند. هرچه سطح جسم داغ تر و گرم تر باشد، شدت موج ساطع شده افزایش خواهد داشت. یک آشکار ساز حرارتی این موج های انرژی را به تصویری قابل دیدن تبدیل می کند. در یک تصویر حرارتی اشیای گرم تر سفید تر و اشیای سرد تر تیره تر به نظر می رسند.
از آنجا که اشعه فروسرخ توسط دود مسدود نمی شود، آتش نشانان می توانند از تصویرساز های حرارتی برای دیدن واضح در میان دود استفاده کنند، کاری که چشم عادی انسان قادر به انجام نیست. تصویر حرارتی به آتش نشان این امکان را می دهد تا قربانی را سریع تر پیدا کند، منبع آتش سوزی را سریع تر بیاید و خطرات سازه ای که جان آتش نشان را تهدید می کند را راحت تر و سریع تر تشخص دهد. تصویر ساز های حرارتی نمی توانند از پشت دیوار، شیشه یا دیگر اجزای جامد تصویر بدهند اما می توانند انتقال حرارت صورت گرفته از میان این حائل ها را تشخیص دهند. دتکتور های تصویری می توانند طول موج انرژی را گرفته و آن را به یک تصویر تبدیل کنند. با استفاده از این تکنولوژی، آتش نشانان می توانند اثرات بسیار ریز گرما حتی اثر انگشت را تشخیص دهند.
تابش حرارتی تنها بخشی از طیف الکترومغناطیس است. طیف الکترومغناطیس تابش را بر حسب انرژی نشان می دهد. انرژی بیشتر و بالاتر طول موج کمتری ایجاد می کند و نفوذ را افزایش می دهد. انرژی کمتر طول موج های بزرگتر ایجاد می کند و فاصله را ارتقا می دهد.

مزایای این تکنولوژی برای مراکز آتش نشانی چیست؟

پیشرفت های صورت گرفته در زمینه پردازش تصویر ساز های حرارتی ، شارپنس را افزایش و تمایز بین اشیای مختلف و پس زمینه را افزایش می دهد:

ارتقای ایمنی آتش نشان

آتش نشانان در قدیم می بایست با استفاده از دستان و زانوان خود در محوطه آتش سوزی جست و جو کنند تا قربانیان گرفتار در آتش را پیدا کنند. امروزه با کمک تکنولوژی تصویرساز های حرارتی، آتش نشانان می توانند از میان دود نی ببینند و تا بیش از دو برابر سرعت جست و جو را افزایش و زمان آن را کاهش دهند و به این ترتیب فرد قربانی شانس بیشتری برای زنده ماندن و نجات پیدا کردن خواهد داشت. ابتدا این تکنولوژی که برای مصارف نظامی مورد استفاده قرار می گرفت، در دهه های 1950 و 1960 و به سربازان کمک می کرد در ماموریت های حین شب خود و در جنگ های میان دود راه خود را به سادگی پیدا کنند. تکنولوژی تصویر سازی حرارتی برای مصارف نظامی به قدری خوب جواب داده بود که تصمیم گرفته شد از آن در سایر صنایع و قسمت ها مانند خدمات آتش نشانی نیز استفاده شود.
از میان مصارف و موارد مختلف استفاده این تکنولوژی، این تکنولوژی بیشترین تاثیر را بر روی امداد و جست و جو دارد. آتش نشانان با استفاده از این تکنولوژی می توانند از میان دود ببینند و به این ترتیب با سرعت بیشتری کار جست و جو را انجام دهند.
سردرگمی آتش نشانان در محل حادثه یکی از اصلی ترین عوامل مرگ آتش نشانان در آتش سوزی ساختمانی به شمار می رود. سردرگمی هنگامی رخ می دهد که آتش نشان جهت خود را گم کند و این امر موقعی پیش می آید که آتش نشان میدان دید خود را از دست بدهد. با گم شدن، آتش نشان زمان کمی دارد تا راهش را در میان آتش پیدا کند. اگر هر آتش نشان یک تصویر ساز حرارتی داشته باشد، در واقع گویی چشم بیشتری به همراه دارد و به این ترتیب از احتمال گم شدن، گیر کردن و سر درگمی کاسته می شود. با وجود تصویر ساز حرراتی در دستان هر آتش نشان، بازدهی عملیات جست و جو ارتقا می یابد و آتش نشان در میان آتش ساده تر و بهینه تر می تواند حرکت کند.
با داشتن “چشم” بیشتر، آتش نشان شانس بیشتری برای پیدا کردن قربانیان و خطرات و تهدیدات احتمالی در صحنه را دارد. علاوه بر اینها، اگر یک تصویر ساز حرارتی افتاد یا پم شد می تواند روی دیگر تصویر ساز های حرارتی تکیه کند تا راهش را از میان آتش بیابد. همراه داشتن یک تصویر ساز حرارتی سرعت جست و جو، دقت را افزایش و خطا را کاهش می دهد. با داشتن تعداد بیشتری از تصویر ساز حرارتی توسط آتش نشانان، بازدهی یک عملیات آتش نشانی تا حد زیادی ارتقا پیدا می کند.

تکنولوژی در حال پیشرفت

تصویر ساز های حرارتی به خاطر نیاز بازار و پیشرفت های تکنولوژیک پیشرفت های زیادی کرده اند و پیچیده تر شده اند. امروزه تصویر ساز های حرارتی تصاویر با کیفیت بالا، ویدئو های با وضوح بالا می گیرند و همچنین امکان جهت یابی نیز به فرد می دهند. با مجهز تر شدن مراکز آتش نشانی، نیاز آنها به سیستم های جدید و البته گران تر اجتناب ناپذیر خواهد بود.
سازمان ها و مراکز آتش نشانی بر اساس اینکه تا چه میزان به این تکنولوژی نیاز دارند، مرکز خود را به تصویر ساز های حرارتی مجهز می کنند. معمولا این تصویر ساز ها در چهار دسته طبقه بندی می شوند: یکی تصویر ساز های حرارتی برای کل سازمان، یکی برای ایستگاه، یکی برای وسیله و تجهیز مورد نظر و یکی برای هر آتش نشان. سازمان آتش نشانی که از این تکنولوژی استفاده می کند نه تنهاد باعث افزایش بازدهی در امداد و جست و جو می شود، بلکه باعث جلوگیری از سردرگمی و حادثه برای آتش نشان خود نیز می شود.
تصویر ساز های حرارتی امروزه در قیمت ها و انواع مختلف موجودند و گزینه ها و امکانات مختلفی را پیش روی کاربران خود قرار می دهند. مانند هر عضو و وسیله دیگر آتش نشان، این تصویر ساز نیز باید بین مزیت و قیمتش تعادلی برقرار باشد. بهبود ایمنی آتش نشان و کارایی عملیاتی او، کاهش زمان جست و جو از جمله دلایل استقبال روز افزون مراکز آتش نشانی به استفاده از این وسیله می باشد.
برای اطلاعات بیشتر به سایت www.bullard.com مراجعه فرمایید.

نویسنده: ‌Vincent Lee، مدیر فروش ارشد شرکت bullard در آسیا با بیش از 17 سال سابقه

اشتراک گذاری

دنبال کنید نوشته شده توسط:

ایران آلارم

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *