گفتگو با رضا میرزایی؛ رئیس اتحادیه صنف فروشندگان و تولید کنندگان لوازم ایمنی، کلاه و آتش نشانی
بازدید 150
0

گفتگو با رضا میرزایی؛ رئیس اتحادیه صنف فروشندگان و تولید کنندگان لوازم ایمنی، کلاه و آتش نشانی

گفتگو با رضا میرزایی؛ رئیس اتحادیه صنف فروشندگان و تولید کنندگان لوازم ایمنی، کلاه و آتش نشانی

– ماهنامه حریق: لطفا در مورد تاریخچه اتحادیه بفرمایید.

این اتحادیه قدمت زیادی دارد و جزو اولین اتحادیه‌هایی است که تشکیل شده است. در ابتدا این اتحادیه، اتحادیه کلاه‌دوزها بود که به مرور زمان تغییر کرد. از سال 72 به بعد لوازم ایمنی در سطح صنعت ما و حفاظت فردی جهشی پیدا کرد و پس از آن تجهیزات آتش‌نشانی نیز به این اتحادیه اضافه شده است. بیشتر فعالیت اتحادیه در خصوص لوازم ایمنی و آتش‌نشانی است که بخش وسیعی از مسایل کاری را در بخش حفاظت فردی در بر می‌گیرد. بخش آتش‌نشانی مقوله بسیار مهم و حساسی است و درست به همین‌خاطر اتحادیه حساسیت ویژه‌ای دارد.

– ماهنامه حریق: به انتخابات هیات مدیره اشاره کردید. بر اساس قاون نظام صنفی این انتخابات هر چهار سال یکبار برگزار می‌شود، آخرین بار این انتخابات در چه سالی برگزار شده است؟

در نیمه دوم سال 92 انتخابات هیات مدیره جدید، با شرکت اعضای صنف برگزارشد. نتیجه انتخابات تاثیرات گسترده ای داشت که حاصل آن هیات مدیره جدید را دچار تحول کرد و ما اتحادیه را ازحالت سنتی به حالت مدرن در آوردیم. به روز رسانی فضای کاری اتحادیه، خدمات به اعضا، شرکت در سمینارها، نمایشگاه‌ها و همکاری با سازمان‌های مختلف در نیز در این دوره به صورت جدی در دستور کار ما قرار گرفت.

– ماهنامه حریق: اتحادیه چه تعداد عضو دارد؟

800 عضو رسمی داریم و حدود 200 عضو جدید نیز درانتظار دریافت جواز کسب هستند. همچنین تعدادی جدید التاسیس هستند، که برای تشکیل پرونده از آن‌ها دعوت به عمل آمده است.

– ماهنامه حریق: به بحث بروزرسانی فضای کاری اتحادیه اشاره کردید.دقیقا این بروز رسانی چه بوده است؟

شرایط سنتی زیاد جوابگوی وضعیت ما نیست. هم از نظر نرم‌افزاری و هم از نظر سخت‌افزاری باید تغییراتی به وجود می‌آمد.لذا بحث برنامه‌ریزی برای آینده اتحادیه در بخش آموزش کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلند مدت انجام گرفت. همچنین در بخش فنی و صلاحیت نیز بسیار حساس هستیم، چرا که متقاضیان پروانه کسب در این حوزه کاملا آزمایش می‌شوند تا میزان آشناییشان را با این صنف بسنجیم. برنامه‌ریزی در بخش آموزش نیز به این شکل است که اعضایی که مشغول کارند و کسانیکه تازه واردند بتوانند از آموزش نسبی برخوردار باشند، چرا که حفاظت فردی در محیط‌های کار نیازمندی لوازمی است که افراد را در مقابل آسیب‌های محیط کار حفاظت کند. مساله بروز رسانی برای ارتقای سطح اتحادیه برنامه‌ریزی شده است. در بخش رسانه‌ها نیز نشریات متعددی به اتحادیه کمک کردند. اما ما به این اقدامات بسنده نمی‌کنیم و می‌خواهیم در سایه همکاری با سایر اتحادیه‌های مرتبط پیشرفت‌های بیشتری را شاهد باشیم و به نقطه مطلوب برسیم. همچنین از سرگیری ارتباط با شرکت‌‌های خارجی که پیش از این به دلیل تحریم‌ها مراوداتمان قطع شده بود دوباره در دستور کار است.
همچنین قرار است که د آینده مکان فعلی به مکان آموزش تبدیل شود و ما به مرکزی منتقل شویم که آینده مرکز تخصصی صنف ما خواهد بود.

گفتگو با رضا میرزایی؛ رئیس اتحادیه صنف فروشندگان و تولید کنندگان لوازم ایمنی، کلاه و آتش نشانی

– ماهنامه حریق: دربحث رتبه بندی شرکت‌ها تا به امروز در اتحادیه چه اقداماتی انجام شده و این این اقدامات ناظر به چه نکاتی بوده است؟

بحث رتبه‌بندی چندی است که دغدغه ما شده است، اما با کمک هیات مدیره و اعضای کمیسیون ها برای رتبه‌بندی شرکت ها و کارخانجات برنامه‌ریزی‌هایی شده است.در بدنه اعضای صنف نیز با توجه به مکانی که در آن مستقر هستند و اقداماتشان با توجه به نظر کارشناسی رتبه بندی کردیم. در مبحث تبلیغات برخی خود را بیشتر از آنچه که هستند نشان می دهند، اما ما بازرسی می‌کنیم و مکان و توانی آنها را می سنجیم، در نظر داشته باشید که این رتبه‌بندی‌ها بر اساس الگوهایی است. اما این رتبه‌بندی‌‌ها به همینجا ختم نمی‌شود و ما به اعضا کمک می‌کنیم تا بتوانند رتبه خود را ارتقا دهند.

– ماهنامه حریق: درباره ورود افراد غیر مجاز و غیر متخصص در ارایه خدمات تخصصی مرتبط با صنف چه اقداماتی صورت گرفته است؟

معمولا این بحث در تمامی صنف‌ها به چشم می خورد، اما صنف‌ ما به خاطر دارا بودن شرایط ویژه کمتر با آن روبرو هستیم. اما نمی‌توان گفت که به هیچ عنوان ورود افراد غیر مجاز را در صنف خود نداریم. ممکن است برخی از اشخاص حقیقی مبادرت به تاسیس یک واحد صنفی کند، اما به خاطر تخصصی که در صنف ما مطرح است باید این افراد در کنار خود مباشر و مشاوری متخصص داشته باشند. همچنین باید پیش از کار و یا در هنگام شروع کار باید پروانه کسب بگیرند.

– ماهنامه حریق: تا به حال فقط در مورد بحث نظارات صحبت شد. حال بپردازیم به خدماتی که اتحادیه ارایه می دهد.

وظیفه اصلی اتحادیه‌ها حمایت از اعضا است. اگر هر یک از اعضا مشکلات حقوقی، مالیاتی، بیمه‌ای و یا حتی صنفی داشته باشند ما می توانیم مشکلاتشان را حل کنیم. ما حتی کمیسون‌هایی برای رسیدگی تخصصی به مشکلات اعضا داریم. در واقع واحدهای صنفی می توانند از مشاورین ما استفاده کنند. همچنین می توانیم خیلی از تولیدکنندگان را به سازمان استاندارد معرفی کنیم تا استاندارد مورد نیاز را دریافت کنند.

– ماهنامه حریق: نظارت حوزه‌های مختلفی را در بر می‌گیرد و همچنین پیگیری آن نیز بسیار سخت است، چرا که از سویی اتحادیه باید از اعضا حمایت کند و از سوی دیگر باید نظارت کامل و همه‌جانبه داشته باشد. بحث نظارتی اتحادیه به چه شکل است؟

ا کمیسیونی با عنوان کمیسیون بازرسی داریم که بلطبع عهده‌دار وظیف نظارت نیز هست. بازرسان ما که گاه و بیگاه به بازار می‌روند برخی از اجناس را به صورت تصادفی به اتحادیه می‌آورند. ما نیز این اجناس را به اداره استاندارد می فرستیم تا از کیفیت آن کالا مطمئن شویم. در واقع کیفیت اجناس تولیدی در اتحادیه رصد می‌شود و به بهبود آن کمک می‌شود.

– ماهنامه حریق: تا کنون با روسای اتحادیه‌های مختلفی صحبت کردم و همگی بر این باور بودند که اتحادیه‌ها قادر به معجزه نبوده ونمی توانند تمام کارهای دستگاه‌های دیگر را هم انجام دهند. آیا تولیدکنندگان از حمایت دیگر دستگاه‌ها رضایت دارند؟

متاسفانه بخش تولید بسیار مظلوم واقع شده است و اکثر تولیدی‌ها با کمترین ظرفیت مشغول کارند. شاید بتوان گفت این امر به دلیل عدم حمایت سایر سازمان‌ها و بخش‌ها است. به عنوان مثال نقدینگی در بانک‌ها بسیار کم است. حمایت از واحدهای متوسط و کوچک بزرگترین دغدغه ماست. اگر بشود که به واحدهای صنفی وام‌های کم بهره دهند، در بحث بیمه و مالیات از این واحدهای صنفی حمایت شود انگیزه و تحرک ایجاد می‌شود. از طرفی بیشتر دغدغه تولید کننده ها ورود اجناس بعضا بی کیفیت است که تنها به دلیل ارزان بودن بازار خود را پیدا کرده است.

– ماهنامه حریق: دستگاه‌ها و نهادهای دولتی در تعامل با اتحادیه‌ها چقدر جدی، هوشمندانه و تا چه حد از در همکاری و تعامل در می آید؟

کلا اتحادیه‌ها زیر مجموعه اتاق اصناف است. مشکلات در اتاق اصناف مطرح می شود و این مشکلات در کمیسیونی که مرکب از اتاق بازرگانی، اتاق تعاون و اتاق اصناف است با هیات دولت مطرح می‌شود. اما متاسفانه شرایط در کشور به گونه‌ای است که بخش خصوصی خیلی رشد نکرده‌است. اتحادیه ها هم جزو بخش خصوصی محسوب می‌شوند، بنابراین هرچه که به سمت تقویت بخش خصوصی پیش برویم باری از دوش دولت بر داشته می‌شود. دولت نیز باید در این مهم یاری رسان ما باشد و همچنین باید عزمی ایجاد شود که بتوانیم بخش خصوصی را تقویت کنیم. متاسفانه سازمان‌های مختلف تاکنون همکاری خوبی را با اتحادیه نداشته‌اند، هر چند ما هنوز هم امیدواریم و امیدوارانه پیش می رویم.

تهیه و تنظیم : مهدی کاروند

اشتراک گذاری

دنبال کنید نوشته شده توسط:

ایران آلارم

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *