سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری مشهد، تاکنون قدم های بلندی در زمینه توسعه منابع انسانی
بازدید 252
1

گفتگو با مهندس حسن جعفری؛ مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری مشهد

سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری مشهد، تاکنون قدم های بلندی در زمینه توسعه منابع انسانی

سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری مشهد، تاکنون قدم های بلندی در زمینه توسعه منابع انسانی و تجهیز بیش از پیش سازمان به تکنولوژی های نوین برداشته است. در این بین بومی سازی فناوری و تولید ملی نیز یکی از رویکردهای جدی آتش نشانی مشهد است که این امر موضوع و دستمایه اصلی گفتگوی ما با مدیر عامل آتش نشانی مشهد شد.

[divide icon=’square’ width=’medium’]

– ماهنامه حریق: در ابتدا قدری درباره تجهیزات آتش نشانی ایران برای ما بفرمایید و اینکه این تجهیزات تولید داخل هستند یا وارداتی؟

بیش از 95 درصد تجهیزات در حوزه آتش‌نشانی ایران، وارداتی و ساخت کشورهای پیشرفته اروپایی و آمریکایی است، اما در سازمان آتش‌نشانی مشهد کوشیدیم با مهندسی معکوس و خلاقیت همکاران‌ از تولید محصولات بومی آتش‌نشانی حمایت کنیم. برخی از این اختراعات حاصل انگیزه و رغبت همکاران آتش‌نشان‌ما بود که پس از تولید دو منظوره سازمان و فرد وَ سپس ثبت رسمی آن، به تامین نیازمندی‌های ما در سازمان یاری رساند.

– ماهنامه حریق: ساخت و بومی‌سازی تجهیزات آتش‌نشانی تا چه اندازه‌ای توجیه اقتصادی دارد؟

خرید تجهیزات آتش‌نشانی هزینه زیادی را می‌طلبد در حالی که بومی‌سازی آن توجیه اقتصادی به همراه دارد. هزینه خرید این تجهیزات از 600 میلیون تومان تا 5 میلیارد تومان می‌شود. در حالی که ساخت این تجهیزات در داخل کشور، هزینه‌ها را به یک سوم کاهش می‌دهد. در همین راستا کمیته‌های این سازمان نیز مسایل اقتصادی ساخت تجهیزات در داخل را بررسی می‌کند.
همچنین تکنولوژی بعضی از این تجهیزات پیچیدگی‌هایی دارند که برای ساخت آن از توان دانشگاهی استفاده می‌کنیم وَ محصول را به انحصار خود در می‌آوریم.

- ماهنامه حریق: سازمان آتش‌نشانی مشهد با اختراعات و نوآوری ها چه برخوردی دارد؟

– ماهنامه حریق: سازمان آتش‌نشانی مشهد با اختراعات و نوآوری ها چه برخوردی دارد؟

در شهر مشهد از این تحولات حمایت شده است.مثلا ماشین مواد شیمیایی برای نخستین بار طی همکاری سازمان آتش‌نشانی مشهد با شرکت سازنده برای اولین بار در ایران ساخته و ثبت شد. این ماشین نیاز ما بود و هزینه خرید آن حدود 2 میلیارد تومان می‌شد، در حالی برای ساخت آن تنها یک سوم بودجه خرید، هزینه صرف شد.
در حقیقت در حوزه آتش‌نشانی عرصه‌های متنوع و فراوانی وجود دارد که متاسفانه مغفول مانده‌اند. ما در این سازمان کوشیده‌ایم ایستگاه‌های خاص و تجهیزات مختلفی را ایجاد و تولید کنیم.

– ماهنامه حریق: اکنون سازمان آتش‌نشانی شهر مشهد به عنوان یکی از بزرگترین سازمان‌های این حوزه در ایران شناخته می‌شود، چه اقداماتی سبب کسب این عنوان شده است؟

تمام فعالیت‌ها و اقدامات این سازمان بر اساس “برنامه جامع” عملیاتی می‌شود. در سال 1387 بودجه این سازمان 4.5 میلیارد تومان  بود در حالی که این بودجه در سال 1394 به عدد یکصد میلیارد تومان رسید؛ همچنین نیروی انسانی این سازمان از 30 نفر به 1500 نفر افزایش یافته است. این آمار و ارقام، وامدار طرح‌های ما در سازمان و دلایل و مستندات قوی و علمی آن است.

اشتراک گذاری

دنبال کنید نوشته شده توسط:

ایران آلارم

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. علی گفت:

    سلام، آقای مهندس حسن جعفری واقعا انسانی فعال و کوشا و مردی برخاسته از حاشیه شهر مشهد است جناب مهندس با گوشت استخوان خود طعم محرومیت فقر را در حاشیه شهر چشیده ودرد جامعه را می‌داند و با تمام تلاش و کوشش از خود گذشتگی خود در راه آبادانی و خودباختگی ایران گام بر میدارد، از تمام زحمات ایشان کمال تشکر را داریم